woensdag 25 februari 2015

Knödels

Knödels

Knödel are used in various dishes in Austrian,. Drie verschillende soorten knödels op een bor een echte tiroolse lekkernij. Voor de Culy Italia rubriek schrijft Saskia Balmaekers, Italië-expert en blogger van Ciao Tutti, haar favoriete Italiaanse recepten, hotspots en tips.


Knödels

Hartig en zoet, groot en klein. Knödels zijn er in allerlei soorten en maten. Dit typische gerecht wordt in ieder bergrestaurant in Oostenrijk gemaakt.

Persoonlijk houd ik wel van deze deegballen, vooral bij een heerlijke goulash of gevulde knödels met kaas, spek of. Je hebt knödels van brooddeeg, aardappeldeeg en pastadeeg. Germknödel is een zoet deeggerecht uit Beieren en Oostenrijk,. Diverse hoofdgerechten uit de Oostenrijkse keuken.


Recepten voor diverse knödels , bloedworst, aardappelgoulash en meer leest u hier. Het beste Oostenrijkse recept om een overheerlijke traditionele Abrikozenknödel op tafel te toveren. Tiroler spekknödels (of spelknoedels) behoren tot de klassiekers uit de Tiroler keuken.


Van alle knödels zijn deze het meest geliefd bij.

Ongezonde tip: Eet dit gerecht met vanillesaus. Dit zie je veel in Oostenrijk. Authentiek ( knödels , dirndls) en design gaan prima samen tijdens een verblijf op de boerderij in Zuid-Tirol.


En ja, dat is dus in Italië. Neem de gare knödels met een schuimspaan uit het water en laat ze goed uitlekken. Meng el maanzaad met el suiker. Zet de germknödel op een bordje,. Met Mach in het ijskanaal.


Voel de kriebels van opwinding tijdens een rit. Echte aanraders zijn de knödels en de smakelijke almspecialiteiten Graukäse en boter. U bevindt zich hier: Homepagina.


Een andere manier om de knödels te garen, en eentje waar ik de voorkeur aan geef, is stomen. Op deze manier weet ik zeker dat ze niet uit elkaar vallen,. Breng water met een beetje zout aan de kook en kook de knödels in circa minuten gaar. Als ze gaan drijven zijn de knödels gaar.


Recept voor vegetarische knödels met spinazie. Op wintersport in Oostenrijk zie je vaak knödels met spek op het menu staan.

Maar ook vegetariërs kunnen genieten. Bakdeeg, slotenmakerjongens, aardappeldeeg, knödels en Weense wasmeisjes. Steeds meer boeken vinden hun weg terug van de opslag naar mijn werkkamer. En daar was The Irish beef book gelukkig ook bij. Een meesterwerk over vlees.


Net voordat het opgediend wordt, wordt gesmolten boter over de “ knödels ” geschonken en met een mengsel van suiker en maanzaad besprenkeld. Ik houd heel erg van typische Duitse gerechten, zoals knödels , Berliner Bol en de Reibekuchen. Semmelknödel met een heerlijke romige zelfgemaakte champignonsaus. Wanneer de knödels gaar zijn, giet je het botermengsel over de bolletjes. Daarna sprenkel je de maanzaad erover en de poedersuiker.


Serveer de knödel direct. De Marillenknödel of in het Nederlands de Abrikozenknoedel, is een echte Oostenrijkse lekkernij. Maar waar ik echt voor ben gevallen zijn de ‘ knödels ’, die overheerlijke ‘broodballen’, geserveerd met gesmolten boter en parmezaan. Gerookte varkensfilet in een honing mosterd saus.


Haal van het vuur en rol de knödels door de geroosterde paneermeel zodat ze mooi bedekt zijn. Leg ze op een bord en bestrooi met poedersuiker. Ik ben al aan het bestellen: spätzle, Almdudler, Gösser, sausjes voor het vlees, knödels enzovoort #128521; Dit topic is meer dan twee jaar oud en daarom gesloten.


Knödels

Een onvergetelijk uitzicht openbaart zich aan gasten op de Sistranser Alm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts