donderdag 19 november 2020

Big 2 verpleegkundige

Denk alleen dat de werkgevers, waarvan vele al in zwaar weer, hier niet blij mee zullen zijn. De laatste jaar ben ik verpleegkundige in de wijk geweest met. Verpleegkundig manifest! Veel verpleegkundigen zijn verontrust over een nieuwe wet die in de maak is.


Wij zijn tegen het nieuwe plan waarin twee verschillende verpleegkundige beroepen worden opgenomen in het BIG register en het.

Een verpleegkundige uit de psychiatrie en een. Heb je een diploma als verpleegkundige (en sta je dus in het landelijke BIG - register)? Wil je jezelf herregistreren omdat je (weer) aan de slag wilt als.


Dit zijn de wettelijk erkende specialismen, zoals verpleegkundig specialist en klinisch psycholoog. Het BIG -register geeft duidelijkheid over wat een zorgverlener kan en mag. U kunt bij ons ook terecht voor het erkennen van uw buitenlandse diploma.


Er komt een duidelijker onderscheid tussen hbo- en mbo-opgeleide verpleegkundigen. Naast het beroepsprofiel van verpleegkundige op mbo-niveau.

Nienke Ipenburg, verpleegkundig specialist,. Previous Article Medicijntekort in Nederland neem toe: een ‘gigantisch probleem’ Next Article. De commissie Meurs heeft op verzoek van de minister een regeling bedacht om een (kunstmatige) scheiding aan te brengen in het vak van verpleegkundige op. De overgangsregeling zou niet in orde zijn. Ik maak me als SEH verpleegkundige zorgen over de wet BIG-2.


Langzamerhand neemt het verzet van onze hoog gekwalificeerde verpleegkundigen toe tegen de nieuwe wet BIG-en de overgangsregeling. Lees hier een uiteenzetting met. Wij zijn ongelooflijk trots op onze ambulanceverpleegkundigen. Zij doen belangrijk en verantwoordelijk werk en dat doen ze goed.


Big 2 verpleegkundige

Voordat een verpleegkundige. Het wetsvoorstel ( BIG-), waarmee duidelijker onderscheid wordt gemaakt tussen mbo- en hbo-opgeleide verpleegkundigen,. Twee verpleegkundige beroepen Eén van de nieuwe elementen in de wet BIG is de opname van het beroep regieverpleegkundige. Deze titel komt naast de huidige beroepstitel van verpleegkundige. Maar met deze nieuwe norm worden tegelijk duizenden verpleegkundigen met een gespecialiseerd verpleegkundig beroep.


Minister Bruins komt met verkenner BIG-. Module 6: De professionele ontwikkeling.

Er is veel onrust onder verpleegkundigen over de Wet BIG 2. Daarom willen wij met jou en je collega’s in gesprek. Wat zijn bijvoorbeeld jouw. Als verpleegkundige heb je te maken met de herregistratie BIG.


Het kan zijn dat je daarvoor scholing nodig hebt, die kun je volgen op het Nova College in Haarlem. Woont u in het buitenland? In dat geval kunt u inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord ( BIG -login). Met een BIG -login kunt u een registratie aanvragen in het BIG. Maak meteen duidelijk wat het onderscheid is tussen de mbo- en de hbo- verpleegkundige en aan welke eisen beide groepen moeten voldoen.


Dit wetsvoorstel beoogt het opnemen van de regieverpleegkundige en de orthopedagoog-generalist in artikel van de Wet BIG , het beleggen van een. BIG in overgang has 22members. Zoals u weet, en ook al meerdere keren op de website van VVN VS hebt kunnen lezen, wordt de verpleegkundig specialist definitief verankerd in de Wet BIG. Vernieuwing van arbeidsvoorwaarden, een andere invulling van arbeidsrelaties, modernisering van de cao en optimale aansluiting tussen opleidingen en.


Big 2 verpleegkundige

De huidige norm voor verpleegkundige deskundigheid zegt dat je ten minste 1uur deskundigheidsbevordering moet volgen in jaar. Zoekt u een verpleegkundige of. Mijn grootste zorg voor dit moment is de Wet BIG2. Die wet geeft een beperking in het verpleegkundig werk, doordat hij een kader stelt aan hoe en op welk niveau.


Een groepje ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid was zich dit voorjaar stierlijk aan het vervelen. Geen wonder: zoveel problemen in de. Mbo-hbo verpleegkundige ,. Zowel met het helder verslag van Elze als de reactie van Wim kan een deel van de huidige kritiek op BIGbeantwoord worden. Na de eerste herregistratieronde voor de BIG -beroepen wil minister Schippers de eisen voor herregistratie uitbreiden. Naast werkervaring worden ook intercollegiale.


De situatie blijft voorlopig onduidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts